top of page

Veel gestelde vragen.

Wanneer is een massage een goed idee?

Als je het mij vraagt altijd. Massage werkt preventief en bij acute problemen van het bewegingsapparaat en het gemoed. Het bevordert de homeostase van het lichaam door middel van de verbeterde bloeddoorstroming, losmaken van weefsels en spieren, stimuleren van de meridianen, acupunctuurpunten en het hormoonstelsel. Ontspanning is de eerste deur naar genezing en welzijn. Het lichaam heeft een zelfhelendvermogen en dat ga ik in de eerste plaats aanspreken door het parasympathisch systeem te activeren. Daarbovenop zorgt een liefdevolle aanraking en huidcontact voor gelukshormonen in het bloed. Het gaat het gevoel van eenzaamheid en depressie tegen. Zorgt voor verbinding met elkaar en jezelf.

Hoe komt het dat een massage zo goed werkt?

Daar kan ik wel uren over vertellen. De korte versie: massage werkt omdat je jezelf de ruimte geeft om je lichaam te voelen, terwijl je weefsel en spieren bewerkt worden. Door de dagen, maanden of zelfs jaren slaan we dingen op in het lichaam. Dit gebeurt vaak door stress en toxines. Door het loswerken van het weefsel gaan we 'ontspannen'. De spanning eraf halen. Dit wordt gevoeld door vele systemen in het lichaam en kan diep tot in de cellen loslaten en afvoeren. Met andere woorden, het lichaam krijgt de trigger van loslaten, waardoor je de spanning kunt laten gaan. In tegenstelling tot wat we denken is stress of spanning niet altijd merkbaar in het leven dat we nu maatschappelijk leven. We zijn er vaak onbewust van dat dit aan het gebeuren is. Dit kan leiden tot overspanning en vele andere gezondheidsklachten. Het is dus goed om regelmatig al de spanning los te werken en af te voeren. Zo draagt massage bij tot het goed functioneren van het lichaam en zijn systemen.

Wat kan er gebeuren tijdens een massage sessie?

Het lichaam reageert op prikkels en verwerkt deze. Dat is zijn taak. In leven blijven en goed functioneren. Door het bewerken van weefsel en spieren kan het gebeuren dat het lichaam signalen gaat geven. Bijvoorbeeld: bibberen, spasmes, kippenvel, een erectie, emotionele ontlading, in slaap vallen, pijn, tintelingen, een warmteopwelling, plotseling naar het toilet moeten gaan, zweten, zuchten, diep ademen. Dit zijn allemaal dingen die normaal zijn. Het lichaam reageert hierop om zichzelf zo te reguleren. Vaak komt er dan schaamte of een schuldgevoel boven. Ik bekijk het meer als dat je lichaam goed werkt en gezond is. Laat maar gebeuren wat moet gebeuren. Laat die schaamte of dat schuldgevoel gaan en maak plaats voor dankbaarheid. Je stelt het goed. Je leeft.

Wat kan ik ervaren na de massage?

Rust, harmonie, ontspanning, zweverig, deugd, opgeladen... Het kan ook zijn dat het erg intensief was. Dan kan stijfheid of spierpijn optreden tot 3-4 dagen na de sessie. Soms ook hoofdpijn. Dit komt door de afvalstoffen die vrijkomen vanuit het weefsel. Altijd goed water drinken na de massage. Liefst nog met een korreltje zeezout, zodanig dat je tot diep in de cel kunt hydrateren en je systeem gespoeld wordt. (Opgelet wanneer u last heeft van hoge bloeddruk of slechte nierfunctie) Kouder voelen na de massage is normaal. Wanneer je in ontspanning gaat zakt je lichaamstemperatuur.

Wat zijn er contra indicaties?

Contra-indicaties zijn dingen waar we mogelijk extra voorzichtig moeten zijn of niet mogen handelen (in dit geval masseren) Omdat we met het lichaam werken, zijn er ook soms dingen waar we rekening mee moeten houden, bijvoorbeeld bij: allergieën, zwangerschap, een sterk vervuild lichaam (toxines), protheses, operaties (al dan niet recent), verwondingen, ontstekingen,... Het kan ook zijn dat een massage niet aangewezen is afhankelijk van jouw contra-indicatie. Het is aan jou om altijd zo compleet mogelijk te zijn, zodat ik me kan aanpassen aan jouw situatie.

Wie zijn de gelukszakken dat bij me terecht komen?

De meeste komen bij mij terecht als ze een acute nood hebben. Meestal gaat dit over pijnklachten of zich geblokkeerd voelen in het leven. Of echt even nood hebben aan een adempauze, vol verwenning. Even de knop uit willen zetten, zodat ze kunnen herbronnen. Gek genoeg is dat passief actief zijn. De stap is genomen om aan iets te werken of een nood te vervullen. Het zijn dus de gelukzakken die de opening naar zichzelf hebben gemaakt en nu ondersteuning vragen op deze fantastische reis. Met andere woorden: de blik die we anders naar buiten werpen, naar binnen keren.

Eet ik best voor ik op massage kom?

Ja je eet best iets kleins zodat je geen honger hebt. Ook niet met een volle maag op tafel gaan. Een lichaam dat honger heeft, ervaart dit als stress. Een volle maag is dan ook weer niet goed omdat het drukt op je organen wanneer je ligt.

Ondergoed aan of uit?

Dat beslis je helemaal zelf. Waar ben je comfortabel mee? Even alles op een rijtje. - Ondergoed uit heeft enkele voordelen. Bewegingen kunnen volledig afgemaakt worden van gewricht tot gewricht. Er zijn geen belemmeringen of obstakels die de flow van de massage kunnen verhinderen. Je beleeft intenser en op een meer complete manier de massage. - Ondergoed aan. Je blijft binnen je comfortzone. Het ondergoed kan bevuild raken. Doe alleszins niet je meest favoriete lingerie aan en iets comfortabel en rekbaar. Ondergoed aan of uit?Waar je ook voor kiest. Je bent altijd lekker ondergedekt ook je intieme delen. Vrouwen kunnen voor een borstendoekje kiezen.

Hoe ziet een massagesessie er uit?

Eerst en vooral een hartelijk en warm welkom natuurlijk. Schoenen uit, jas aan de kapstok. Even kijken of er nog een toiletbezoek nodig is. Ik stem met jou af wat je verwacht van de massage. Zijn er bepaalde plekken die meer aandacht nodig hebben? Of juist dingen waar je liever hebt dat ik er wegblijf? Hoe mag de druk voor je zijn? Mogen de haren en het gezicht mee vertroeteld worden? Je vertelt me of er dingen zijn waar ik rekening mee moet houden zoals: allergieën, operaties, blessures, protheses, ...... Ik laat je in alle privacy omkleden. Helemaal klaar om te genieten. Tijdens de massagesessie wordt er normaal niet gepraat. Mocht je toch de behoefte hebben om te ventileren kan dat zeker. Geef ook steeds aan of de druk goed naar wens is. Of mocht u niet meer comfortabel liggen, geef dan wederom een seintje.

Kan ik ergens mijn massage ervaring delen anderen?

Ja hoor dat kan zeker. Heel graag zelfs. Zo weten anderen hoe je het ervaren hebt en vinden klanten sneller wat ze zoeken.

bottom of page