top of page

Het magische kwartier.

Bijgewerkt op: 14 jun.Je hebt je misschien al afgevraagd: hoe komt het juist dat je geen 60 minuten massage aanbiedt? Wel daar heb ik een hele goede reden voor.


Het magische kwartier zorgt er voor dat je extra tijd krijgt om het lichaam zijn werk te laten doen. In diepere rust en ontspanning te gaan. De spanning en stress makkelijker los te laten.

Wanneer je frequent een massage neemt zul je vast en zeker het gevoel herkennen. Een uur is zo voorbij. Het gaat veel te snel! Je hebt vaak onvoldoende de tijd gekregen om helemaal in de ontspanning op te gaan. Je wil liever nog wat in de roes blijven hangen, maar het is al bijna tijd om van de tafel te komen. Daar maak ik het verschil. Het is waanzinnig wat er kan gebeuren met 15 minuten extra tijd. Het is als een powernap!


Maar hoe komt dat nu? Ons lichaam heeft tijd nodig om over te schakelen. Zoals voor het slapen gaan. We voelen moeheid of slaperigheid geleidelijk aan opkomen. Er gaat een tijd over, voor we effectief in slaap vallen. Bij massage is dat net zo. We hebben tijd nodig om ons veilig te voelen, te ontspannen en los te laten. Waarna de 2de fase langer kan uitlopen. De fase van totale rust en het opladen. Alsof je in een oplader zit. Een half uur in totale rust verkeren of 10 minuten is een groot verschil als we ons willen herbronnen.


Ook door de vele jaren ervaring heb ik het verschil mogen merken van 60 minuten of 75 minuten massage.

Klanten kwamen niet meer van tafel. "Hooo dat was weer veel te vlug voorbij". Of "ik wil graag blijven liggen." Al kan ik dat als een compliment opvatten. Toch klopte het niet helemaal voor me.

Ik had ook het gevoel dat ik gehaast alles moest afwerken om toch een volledige lichaamsmassage te geven. Ik had geen tijd om de nodige aandacht te geven aan de lichaamsdelen die erg gespannen stonden of gewoon er langer over deden om zich open te stellen voor me.

Door 75 minuten massage aan te bieden zag ik het verschil. Klanten komen echt uitgerust van tafel. Ze vallen makkelijker en dieper in slaap. En het lichaam reageert sneller om spierspanning los te laten.

Ze weten er is tijd. Ik kan me laten gaan.

Voor mij dus geen gejaagde massages meer. Ik gun mezelf en jou de tijd om helemaal in de ervaring op te gaan, van totale rust en ontspanning.

Weg van het bandwerk, enkel maatwerk.

27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page