top of page

Massage geven is net als dansen


Dansen?! Ja hoor dansen. Laat me vertellen waarom je tijdens een massage danst.

Voor een lang gezond leven als massagetherapeut is ergonomie super belangrijk.

Wanneer je danst, ga je je zo positioneren dat alles vloeiend en vlot gaat. Vervolgens maak je de volgende beweging.


De ontvanger voelt dit. Zonder pauze ga je van de ene in de andere beweging.

Ook al ligt de andere stil, toch dans je samen. Het lichaam ademt en beweegt mee zoals jij het aanstuurt. Je neemt de leiding en het lichaam beweegt mee met je bewegingen.

Als leider voel je de energie van het lichaam en stuur je deze aan. Je voelt wanneer er dingen veranderen. En zoals een goede leider tijdens een dans, speel je hierop in. Je danspartner moet zich veilig en gedragen voelen om op te kunnen gaan in de dans.


Een spel van geven en nemen, sturen en bestuurd worden. Zonder dwang of geduw laat het lichaam zich zachtjes gaan. Zo is de dans steeds spontaner tot als de ontvanger in totale overgave gaat. In vertrouwen, een fijne dans te hebben.


Als masseuse is het zalig om deze energie te voelen. De stroom te volgen en alle danspassen te mogen maken naar ontspanning en openheid. De energetische trek en duw kracht zoals in de tai chi. Wat we ons kunnen voorstellen als heel trage dansbewegingen die de energiebanen open maken.


En daarom dans ik tijdens de massage. Goed door de benen gaan. Gecontroleerd ademen. Je positie innemen. Vanuit het bekken en het lichaam sturen. Blijven observeren. Alsof dat je de meest trage en zachte tango ooit doet.5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page