top of page

Wanneer een compliment je werk verandert.Voor diegene die me kennen weten dat ik me echt geef in het werk dat ik doe.

Het is niet enkel mijn job. Ik voel dat het een deel is van mijn essentie. Een talent dat je hebt gekregen en/of ontwikkeld, hoor je op de wereld te zetten. Een verlengde van zelfexpressie en geluk.


Na een massage krijg ik vaak de reactie. "Je hebt gouden handen", "je bent hier voor geboren", "dit was de beste massage dat ik ooit heb gekregen".


Ook de klanken tijdens de massage van deugd zoals: de "hmmmmm", de "hgaaaaa", de diepe lange zucht van opluchting of de snurk geluidjes (ja hoor volledig normaal).


Maar wat beteken deze woorden of klanken voor mij? Natuurlijk is het bijzonder fijn om dat te horen en te voelen. En als het goed is mag dat ook gezegd worden.


Deze expressie van woorden en klanken zijn voor mij meer als een compliment. Ze zijn mijn feedback.

Bijvoorbeeld als een klant vertelt "het is de beste massage dat ik ook heb ontvangen", dan weet ik dat ze precies hebben gekregen waar ze op dat moment nood aan hadden. De massage heeft heel actueel kunnen inwerken op wat op dat moment nodig was.

Wanneer dat ze zeggen "je bent hier voor geboren" of "je hebt gouden handen", dan hebben ze echt gevoeld wat ik wou over brengen. Ze hebben echt kunnen ontvangen. Het was veilig en gedragen genoeg om zich open te stellen. Ik heb een puur stuk van mezelf kunnen neerzetten en laten voelen.


Bij geluiden van deugd stimuleert het mij om dezelfde beweging nog eens te herhalen. Of varianten van deze beweging in te brengen. Wanneer je ongecontroleerd een diepe zucht laat weet ik precies wel punt of deel van het lichaam nood had aan ontlading. Bijgevolg weet ik ook dat het lichaam aan het overschakelen is naar de rust modus.


Zo kan ik het ritme afbouwen zodat je gemakkelijker in deze flow raakt.


Wat ik jullie wil duidelijk maken is dat bewuste of onbewuste communicatie heel veel impact kan hebben op mijn werk als masseuse, maar ook op jouw ervaring in de massage zelf.


Het kan voorvallen dat: de druk, temperatuur, warmte, lichtinval of andere factoren, voor jouw storend werken. Simpelweg aangeven wat je nodig hebt of leuk vindt, kan een wereld van verschil maken. Tenslotte is het jouw massage en hoor je er van te genieten.


Feedback is voor mij zo belangrijk. Het motiveert om meer te geven. Op termijn weet ik dan precies welke druk voor jouw perfect is, muziek jouw het meeste aanspreekt,

je favoriete geur is, massage technieken je zalig vindt, ...


Kortom het helpt me om me fijner af te stellen op jouw behoefte. Het maakt jouw massage ervaring beter en persoonlijk afgestemd op jouw voorkeuren.

Een win-win wat mij betreft.


10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

留言


bottom of page